Banany w sosie rumowym a la Mode
Banany w sosie rumowym a la Mode może być tylko sos, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz zmielony cynamon, mocno brązowy cukier, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciepłe pączki à la Mode z bananami i sosem karmelowym, Banany Pieczone A La Mode, oraz Sos żurawinowy na cieście a la Mode dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. posmaruj 13x9-calowe naczynie do pieczenia 1 łyżką. masła; posypać 2 łyżkami. brązowego cukru.
Każdy banan przeciąć poprzecznie na pół, a następnie przeciąć wzdłuż na pół.
W przygotowanym naczyniu do pieczenia umieść kawałki bananów, ścięte boki w dół.
Skropić sokiem z cytryny, skropić miodem. Kropka z pozostałymi 2 łyżkami. masło; posypać pozostałymi 3 łyżkami. brązowy cukier.
Banany polać rumem; obrócić banany, aby równomiernie pokryć obie strony każdego banana.
Banany podawać na gałkach lodów; wierzch z sosem od spodu naczynia do pieczenia.