Bananowo-czekoladowe parfaity
Przepis na bananowo-czekoladowe parfaity można przygotować w około 20 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup banany, mieszankę budyniową czekoladową, mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Parfaity czekoladowe, migdałowe i bananowe, Parfaity czekoladowo-bananowe o niskiej zawartości tłuszczu oraz Parfaity z kremem bananowo-czekoladowym Chia.
Instrukcje
W małej misce połącz banany i sok z cytryny; odstawić na 5 minut. W drugiej misce ubijaj mleko i budyń przez 2 minuty. Schłodzić przez 5 minut. Wymieszać ze śmietaną.
Umieść połowę plasterków banana w ośmiu kieliszkach do parfaitu; warstwę z masą budyniową, bitą polewą, pokruszonymi waflami czekoladowymi i pozostałymi plasterkami banana. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy dla Parfait. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "