Bananowe babeczki księżycowe
Przepis na babeczki Banana Moon Pie można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Ten deser ma 801 kalorii, 6 g białka i 39 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ekstraktu waniliowego, sody oczyszczonej, ekstraktu bananowego i cukru granulowanego. Ten przepis przygotowało 9 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 20% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Wypróbuj babeczki bananowe Moon Pie, budyń bananowy Moon Pie i babeczki barszczowe, nadzienie szarlotkowe, lukier z serka cynamonowego i ciasto z serem Cheddar Moon, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 12 zwykłych foremek na babeczki lub muffinki papilotkami.
Do średniej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Utrzyj granulowany cukier i tłuszcz w mikserze z przystawką łopatkową ustawioną na niskim poziomie.
Wymieszaj banany, maślankę, wanilię i jajka, aż się połączą. Wlać mieszaninę mąki, aż się wymiesza. Nie przesadzaj z mieszaniem. Napełnij każdą filiżankę w trzech czwartych i piecz na złoty kolor, około 18 minut.
Wydrąż każdą babeczkę. Wyciśnij nadzienie z kremu marshmallow do rdzenia. Zanurz wierzch każdej babeczki w polewie czekoladowej. Obficie posmaruj każdą babeczkę kremem Marshmallow.
Wymieszaj krem, cukier puder, masło i wanilię, aż uzyskasz kremową i puszystą masę w mikserze z przystawką do łopatek na średnim poziomie.
Włóż farsz do rękawa cukierniczego.
Odetnij końcówkę rękawa cukierniczego o średnicy 1/4 cala.
Połącz chipsy, olej i ekstrakt w podwójnym bojlerze lub w garnku do topienia czekolady i ustaw na średnią temperaturę. Mieszaj od czasu do czasu, aż masa będzie gładka.
Zdejmij z ognia i odłóż na bok.
W małym rondlu na dużym ogniu zagotuj 3 łyżki wody i cukier granulowany. Mieszaj ciągle, aż cukier się rozpuści. Ubij białka, kamień nazębny i sól, aż utworzą się miękkie szczyty w mikserze z końcówką do ubijania. Gorący syrop cukrowy ostrożnie wlewaj do białek, mieszając mikserem na średnich obrotach. Ubijaj lukier, aż ostygnie i stanie się puszysty, około 5 minut.
Lukier umieścić w średnim rękawie cukierniczym z żądaną końcówką.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cupcakes świetnie komponują się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "