Bananas Flambe
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 214 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Jeśli $2.09 za porcję spada w budżecie, Bananas Flambe może być ogromny bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, rum, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Banany Foster (bananas Flambé), Karaibskie banany Flambé z twarogiem ananasowym na mrożonym jogurcie, oraz Tartelette Flambe.
Instrukcje
Roztopić masło z cukrem, skórka pomarańczowa i fasola wanilii na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż cukier karmelizuje, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z likierem, sokiem pomarańczowym i szczyptą soli.
Powrót patelni na średnim ogniu, dodać banany, cut-side down, i gotować, aż szkliwione i Złoty, 1 do 2 protokół.
Zdjąć z ognia i podzielić między miski.
Dodać rum do patelni i powrócić do średniego ciepła. Rozgrzać przez kilka sekund bez mieszania, a następnie ostrożnie przechylić patelnię, aby rum się zapalił (jeśli używasz kuchenki elektrycznej, trzymaj zapaloną zapałkę w pobliżu sosu, aby ją zapalić). Łyżka płonącego sosu nad bananami.
Dekoruj bitą śmietaną i szkliwioną skórką pomarańczową.