Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym

Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym
Bakłażany z sosem czosnkowo-ziołowym mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 61 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz bakłażana, miętę i pietruszkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażany z sosem sezamowym, Sos czosnkowy ziołowy tahini, oraz Sałatka Z Cukinii I Bobu Z Sosem Czosnkowo-Ziołowym.

Instrukcje

1
Umyj bakłażana po obu stronach odrobiną oliwy z oliwek; potrzebujesz około 5 łyżek. Grillować, grillować lub grillować plastry bakłażana, aż lekko zbrązowieje z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Zdjąć i ułożyć, nakładając, na talerzu. Można to zrobić poprzedniego dnia i schłodzić.
3
Na małej patelni podgrzać ocet z czerwonego wina z cukrem, aż się rozpuści, a następnie posmarować plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i smażyć szybko, aż lekko upieczone, a następnie wlać czosnek i olej do małej miseczki. Tuż przed podaniem rozsypać oliwę z czosnkiem i ziołami na bakłażanach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia4
Magazyn