Bakłażan z pomidorami i miętą Bruschetta
Bakłażan z pomidorami i miętą Bruschetta może być tylko przystawką, której szukasz. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 63 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Mieszanka chleb chleb, czosnek w proszku, mięta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bakłażan z miętą Bruschetta, Bakłażan I Mięta Bruschetta, oraz Zwęglone bakłażany i pomidory z Harissanem i miętą.
Instrukcje
Wymieszaj pomidory, bakłażan,cebulę, miętę, Bazyl i czosnek w proszku w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż płyn odparuje, około 45 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika. Ułóż kromki chleba na blasze do pieczenia.
Kromki chleba tostowego w rozgrzanym piekarniku do chrupkości, około 3 minut na stronę.
Łyżka mieszanki pomidorowej na każdej kromce chleba tostowego; posypać kozim serem.
Dusić w rozgrzanym piekarniku, aż kozi ser lekko rumiany, o 4 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon