Bakłażan z jogurtem Urfa Biber
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Bakłażan z jogurtem Urfa Biber może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 111 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, jogurt, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Pizza Ziemniaczana Z Kozim Serem, Wiosennymi Ziołami I Urfa Biber, Dymny Bakłażan Z Orzeszkami Pinii I Pieprzem Urfa, oraz Papryka Nadziewana Ryżem (Zeytinyagli Biber Dolmasi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić bakłażana z kilkoma ciężkimi szczyptami soli i umieścić w durszlaku nad zlewem.
Podgrzej żeliwną patelnię na wysokości, aż do dymienia, a następnie dodaj wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby cienko pokryć dno.
Dodaj bakłażana i wrzucić do herbu z olejem. Mieszać rzadko przez pięć minut, aż bakłażan rozwija char z kilku stron. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż bakłażan jest bardzo delikatny, mieszając częściej niż wcześniej, aby zapobiec spalaniu.
Dodać czosnek, urfa biber i kminek i gotować przez 1 minutę lub aż przyprawy będą aromatyczne, następnie wyłączyć ogień i szybko wymieszać jogurt do Płaszcz. Gotuj, aż sos jogurtowy lekko się zaostrzy i utworzą się małe kałuże oleju pomarańczowego.
Dodać sól do smaku i podawać natychmiast z dodatkiem posiekanej kolendry.