Bakłażan Schirripa
Bakłażan Schirripa ' s Parmigiana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 1004 kalorii, 41g białka, oraz 64G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, ząbek czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Zacznij od cięcia góry i dołu z bakłażana.
Pokroić w plastry 1/8 cala.
Ubić 2 jajka z 1/4 szklanki mleka.
Wyłożyć 3 szklanki bułki tartej na ręczniku papierowym. Na dużej patelni, rozgrzać 1/2 oleju szklanki. Weź każdy kawałek bakłażana i zanurz w umyciu jajecznym, a następnie w bułce tartej i upewnij się, że całkowicie pokryłeś każdy kawałek bułką tartą, a następnie smaż na gorącym oleju. Brązowy każdy kawałek bakłażana. Od czasu do czasu zmień olej; nie chcesz kontynuować gotowania plastrów bakłażana ze spaloną luźną bułką tartą.
Umieść smażonego bakłażana na ręczniku papierowym, aby wchłonąć część oleju. Pokrój świeżą mozzarellę.
Ułóż dno szklanej patelni 11 na 9 cali warstwą sosu.
Ułożyć warstwę bakłażana, następnie plasterek mozzarelli, obsypać warstwą sosu, następnie posypać warstwą sera pecorino Romano. Powtórz, i stos około 3 do 4 bakłażanów wysokiej.
Piec w piekarniku przez 20-30 minut. Wiesz, że jest gotowy, gdy sos bąbelki i ser jest topiony.
Podgrzać 2 łyżki oleju w rondlu na średnim ogniu, aż stanie się pachnący.
Czosnek wymieszać z 1 łyżeczką wody i ostrożnie dodać do ciepłego oleju.
Podsmażyć czosnek i gotować bez brązowienia.
Dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Dusić przez 10 minut.
Dodaj bazylii, sól i cukier, i gotować na wolnym ogniu 5 Więcej minut. Tuż przed podaniem zmiksować w ostatniej łyżce oliwy z oliwek.