Bakłażan Rollatini
Bakłażan Rollatini jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 890 kalorii, 32G białka, oraz 69g tłuszczu. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mozzarellę, pomidory, sól morską i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową i rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść stojak na dużej blasze do pieczenia.
Odciąć 2 końce off bakłażana.
Pokroić bakłażany wzdłuż, na 1/2-calowe grube plastry. Ułóż plastry bakłażana na stojaku.
Posypać solą morską, aby pomóc usunąć nadmiar wilgoci i gorycz z bakłażanów. Odstawić na około 10 do 15 minut. Spłucz sól z bakłażanów i osusz ręcznikiem. Spryskaj gorącą patelnię grillową obficie sprayem warzywnym, a następnie umieść plasterki bakłażana na grillu, aż lekko rumiane z każdej strony i miękkie, około 4 minut na stronę.
Wyjąć plastry z patelni grillowej i pozostawić do ostygnięcia.
W dużej misce, ubić jajka, aż lekko jajecznica.
Ricottę wymieszać z jajkiem.
Dodać mozzarellę, 3 łyżki parmezanu i prażone orzeszki piniowe i delikatnie połączyć. Złożyć w bazylii po prostu połączyć. Nie przesadzaj.
Umieść łyżkę mieszanki sera na 1 końcu bakłażana i zwinąć szczelnie.
Umieść bakłażan rollatini do nasmarowanej (z oliwą z oliwek) 13 przez 9-calowe naczynie do pieczenia, szew stronie w dół. Kontynuuj z pozostałym bakłażanem. Równomiernie rozprowadzić sos pomidorowy na wierzchu bakłażana rollatini. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać pozostałymi 5 łyżkami parmezanu i piec przez 15 minut. Po ugotowaniu skrop wierzch oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
W dużym garnku żaroodpornym rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż miękkie i przezroczyste, o 5 do 10 protokół.
Dodać seler i marchew, doprawić solą i pieprzem.
Saute, aż wszystkie warzywa są miękkie, o 5 do 10 protokół.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do zgęstnienia.
Usunąć liście laurowe i sprawdzić przyprawy. Jeśli sos nadal ma kwaśny smak, dodaj niesolone masło, 1 łyżkę na raz, aby dopełnić smaki.
Dodaj 1/2 sosu pomidorowego do miski robota kuchennego. Proces do gładkiej. Kontynuuj z pozostałym sosem pomidorowym.
Jeśli nie wykorzystasz całego sosu, pozostaw go do całkowitego ostygnięcia i wlej 1 do 2 porcji filiżanki do plastikowych torebek zamrażarki. Spowoduje to zamrożenie do 6 miesięcy.