Bakłażan Relish
Bakłażan Relish może być tylko przystawką, której szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 149 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka soli i pieprzu, szalotka, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bakłażan cioci Ann Rozkosz, Granat Bakłażan Relish, oraz Bakłażan Pieprz Relish.
Instrukcje
Na dużej patelni nonstick podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj bakłażana i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż bakłażan jest miękki i rumiane, o 4 protokół.
Przenieść bakłażana do miski.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Dodać czosnek, szalotka i seler i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż szalotka zmięknie, 4 protokół. Wymieszać pomidora i gotować przez 30 sekund.
Dodaj mieszaninę pomidorów do bakłażana wraz z oliwkami, bazylią, sokiem z cytryny i nasionami kopru włoskiego. Delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.