Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry

Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry
Przepis South Indian bakłażan (bakłażan) Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. To danie główne ma 807 kalorii, 23G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka koszernej soli, oleju, Channa dal i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mleko kokosowe w proszku, możesz śledzić to danie główne z Baklava jako deser. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bakłażan Indyjski (Bakłażan), Bakłażan Marynowany Z Indii Południowych, oraz Bakłażan (Bakłażan) Curry (1).

Instrukcje

1
W żeliwnej lub innej ciężkiej patelni, pieczony proszek kokosowy, nasiona maku, nasiona sezamu i kminku na małym ogniu, aż do jasnobrązowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wyjąć z patelni, aby zatrzymać gotowanie i ostudzić.Umieścić tę mieszankę kokosową w robocie kuchennym i proces, aż jej ziarniste, rezerwy w naczyniu.Zmielić pieczone Channa dal w młynku do przypraw, aż będzie to drobny proszek i dodać do kokosa mixture.In Robot kuchenny, przetwarzać orzeszki ziemne, aż zostaną grubo zmielone.Umyć i macierzystych bakłażany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chana DalChana Dal
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Pokroić każdy bakłażan 2/3 w szerokim końcu do łodygi, tworząc x, pozostawiając nienaruszony koniec łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
4
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na patelni i gotować bakłażany na niskim poziomie, aż soft.In oddzielną patelnię podgrzać 2 łyżki oleju do średnio gorącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj 1 łyżeczkę nasion kminku i 1 łyżeczkę nasion gorczycy do gorącego oil.In kilka sekund zaczną pop dodać cebulę i wymieszać.Gdy cebula zaczynają brązowieć, dodać imbir pasta czosnkowa i kurkuma, kminek, kolendra w proszku, chili w proszku i sól.Przyprawy wymieszać z cebulą, a następnie dodać pomidory.Wymieszaj pomidory, a następnie dodaj mieszankę kokosową wraz z orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
KurkumaKurkuma
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
6
Dodać bakłażany i 1 szklankę wody.Wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Dodawać trochę wody na raz, aby utrzymać przyjemną gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Dodać garam masala i 2 1/2 łyżki posiekanej świeżej kolendry wymieszać.Sprawdź, czy jest solony według Twojego gustu.Włożyć do naczynia i udekorować pozostałą posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu

Składniki

43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaChanna dal, pieczonaChanna dal, pieczona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreochili w proszku, do smakuchili w proszku, do smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuchy proszek kokosowysuchy proszek kokosowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokmin rzymskikmin rzymski23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki12smallsbakłażany, wielkości jajkabakłażany, wielkości jajka33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeża kolendra, posiekanaświeża kolendra, posiekana2Batoniki toffi Heathgaram masalagaram masala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapasta imbirowo-czosnkowapasta imbirowo-czosnkowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej, plusolej, plus23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaolejolej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula posiekanacebula posiekana33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamak białymak biały1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone orzeszki ziemneprażone orzeszki ziemne33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże pomidory, obrane i posiekaneświeże pomidory, obrane i posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokurkumakurkuma3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje5
Ocena Zdrowia44
Magazyn