Bakłażan Parm
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać bakłażan parm spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, ząbki czosnku, mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan Parm, Bakłażan Parm, oraz Nie Smażyć Bakłażan Parm dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze lub robocie, przecier pomidory z ich sokami i 2 łyżki oliwy z oliwek. SOS doprawić solą.
Mąkę, jajka i bułkę tartą przełożyć do 3 dużych, płytkich miseczek. Pracując z 1 plasterkiem na raz, pogłębiać bakłażana w mące; strząsnąć nadmiar. Zanurzyć plasterek w jajku, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski, a następnie płaszcz z bułką tartą.
W dużej patelni nonstick, podgrzać 1/8 cala oleju, aż migotanie. Linia a stojak z ręcznikami papierowymi.
Dodaj jedną trzecią czosnku i panierowanego bakłażana do gorącego oleju. Gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz i dostosowując ciepło w razie potrzeby, aż plasterki bakłażana będą złocisto-brązowe i miękkie, o 6 protokół.
Przenieś smażonego bakłażana do ręczników papierowych, aby osuszyć. Używając łyżki szczelinowej, wyrzuć smażony czosnek. Powtórz jeszcze 2 razy z pozostałym czosnkiem i panierowanym bakłażanem, wycierając patelnię i dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Lekko nasmaruj 10-calową sprężynową patelnię. Ułóż dno pojedynczą warstwą bakłażana.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu pomidorowego nad bakłażanem. Top z kilku plasterków mozzarelli i posypać 3 łyżki parmezanu. Podrzyj jedną trzecią liści bazylii na ser. Powtórz z pozostałymi składnikami w sumie 4 warstwy, kończąc warstwą bakłażana i grubą warstwą sosu pomidorowego.
Na wierzch posypać pozostałym parmezanem.
Zawiń całą patelnię w folię i ustaw ją na dużej blasze do pieczenia.
Piec bakłażana przez około 1 godzinę, aż do ogrzania.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Zdjąć folię z góry bakłażana i piec przez około 10 minut dłużej, aż lekko rumiane na wierzchu.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na co najmniej 15 minut przed wyjmowaniem.
Pokroić w kliny i podawać.