Bakłażan Parm
Bakłażan Parm może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 25g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, pomidory z puszki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Nie Smażyć Bakłażan Parm, Bakłażan Parm, oraz Bakłażan Parm.
Instrukcje
W blenderze lub robocie, przecier pomidory z ich sokami i 2 łyżki oliwy z oliwek. SOS doprawić solą.
Mąkę, jajka i bułkę tartą przełożyć do 3 dużych, płytkich miseczek. Pracując z 1 plasterkiem na raz, pogłębiać bakłażana w mące; strząsnąć nadmiar. Zanurzyć plasterek w jajku, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski, a następnie płaszcz z bułką tartą.
W dużej patelni nonstick, podgrzać 1/8 cala oleju, aż migotanie. Linia a stojak z ręcznikami papierowymi.
Dodaj jedną trzecią czosnku i panierowanego bakłażana do gorącego oleju. Gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz i dostosowując ciepło w razie potrzeby, aż plasterki bakłażana będą złocisto-brązowe i miękkie, o 6 protokół.
Przenieś smażonego bakłażana do ręczników papierowych, aby osuszyć. Używając łyżki szczelinowej, wyrzuć smażony czosnek. Powtórz jeszcze 2 razy z pozostałym czosnkiem i panierowanym bakłażanem, wycierając patelnię i dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Lekko nasmaruj 10-calową sprężynową patelnię. Ułóż dno pojedynczą warstwą bakłażana.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu pomidorowego nad bakłażanem. Top z kilku plasterków mozzarelli i posypać 3 łyżki parmezanu. Podrzyj jedną trzecią liści bazylii na ser. Powtórz z pozostałymi składnikami w sumie 4 warstwy, kończąc warstwą bakłażana i grubą warstwą sosu pomidorowego.
Na wierzch posypać pozostałym parmezanem.
Zawiń całą patelnię w folię i ustaw ją na dużej blasze do pieczenia.
Piec bakłażana przez około 1 godzinę, aż do ogrzania.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Zdjąć folię z góry bakłażana i piec przez około 10 minut dłużej, aż lekko rumiane na wierzchu.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na co najmniej 15 minut przed wyjmowaniem.
Pokroić w kliny i podawać.