Bakłażan i Tofu w pikantnym sosie czosnkowym

Bakłażan i Tofu w pikantnym sosie czosnkowym
Bakłażan i Tofu w pikantnym sosie czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka extra-firm tofu, ząbki czosnku, imbir, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym, Ciepłe Tofu Z Pikantnym Sosem Czosnkowym, oraz Chiński bakłażan z pikantnym sosem czosnkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić w plastry tofu 1/2 cala i naciśnij je lekko między ręcznikami, aby uzyskać trochę wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Połącz 3 łyżki. sos sojowy z 2 łyżkami. wody i 1/2 łyżeczki. olej sezamowy. Dip każdy kawałek tofu do mieszaniny i ustawić na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
3
Rozgrzać olejowaną, nieprzywierającą patelnię, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieść plasterki tofu na patelni i gotować, aż rumiane. Odwróć się i brązowe z drugiej strony. Gdy tofu jest całkowicie rumiane po obu stronach, wyjąć go z patelni i umieścić go na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Każdy plasterek pokroić w 8-10 kostek. Odstawić.
6
Rozgrzać olejowany, nieprzywierający wok i dodać bakłażan i 1/3 szklanki wody. Przykryć i gotować, często mieszając, aż bakłażan zacznie brązowieć. Odkryć i dodać czosnek i imbir i gotować przez 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodać bulion warzywny do bakłażana wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem pomidora, nasiona sezamu, i zastrzeżone tofu. Gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie plastry bakłażana zostaną całkowicie ugotowane–będą bardzo miękkie i zaczną się rozpadać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub MlekoNapój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj kostki tofu i pomidora i gotować do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Podawać na ryżu, posypane sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn