Bakłażan i Tofu w pikantnym sosie czosnkowym
Bakłażan i Tofu w pikantnym sosie czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka extra-firm tofu, ząbki czosnku, imbir, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym, Ciepłe Tofu Z Pikantnym Sosem Czosnkowym, oraz Chiński bakłażan z pikantnym sosem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić w plastry tofu 1/2 cala i naciśnij je lekko między ręcznikami, aby uzyskać trochę wilgoci.
Połącz 3 łyżki. sos sojowy z 2 łyżkami. wody i 1/2 łyżeczki. olej sezamowy. Dip każdy kawałek tofu do mieszaniny i ustawić na talerzu.
Rozgrzać olejowaną, nieprzywierającą patelnię, aż będzie gorąca.
Umieść plasterki tofu na patelni i gotować, aż rumiane. Odwróć się i brązowe z drugiej strony. Gdy tofu jest całkowicie rumiane po obu stronach, wyjąć go z patelni i umieścić go na desce do krojenia.
Każdy plasterek pokroić w 8-10 kostek. Odstawić.
Rozgrzać olejowany, nieprzywierający wok i dodać bakłażan i 1/3 szklanki wody. Przykryć i gotować, często mieszając, aż bakłażan zacznie brązowieć. Odkryć i dodać czosnek i imbir i gotować przez 2 Więcej minut.
Dodać bulion warzywny do bakłażana wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem pomidora, nasiona sezamu, i zastrzeżone tofu. Gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie plastry bakłażana zostaną całkowicie ugotowane–będą bardzo miękkie i zaczną się rozpadać.
Dodaj kostki tofu i pomidora i gotować do ogrzania przez.
Podawać na ryżu, posypane sezamem.