Bakłażan Faszerowany Pieczarkami
Bakłażan faszerowany grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz bagietkę, boczniaki, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bakłażan Faszerowany Pieczarkami, Bakłażan Faszerowany Pieczarkami (Bakłażan), oraz Bakłażan faszerowany wołowiną, indykiem i pieczarkami.
Instrukcje
Połowę bakłażany wzdłuż i wyciąć mięso, pozostawiając 1/4-calowe muszle.
Pokrój miąższ w 1/2-calową kostkę. Sól skorupy bakłażana i odstawić na 30 minut. Osuszyć muszle.
Natrzeć bakłażany olejem; ustawić je na obramowanej blasze do pieczenia, wyciąć z boku.
Dodać 1/4 szklanki wody, przykryć folią i piec przez 45 minut.
Tymczasem na patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości; przenieść do miski.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Dodać pokrojony w kostkę bakłażan. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować do miękkości i rumiane, 3 protokół; dodać do grzybów.
Dodać czosnek, cebula i 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni. Przykryć i gotować, aż zmiękną.
Dodać kminek i 1 łyżkę masła i mieszać aż pachnące, 1 minutę; dodać do grzybów. Wymieszać z nasączonym winem chlebem, serem i bulionem i doprawić nadzienie solą i pieprzem.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 42
Obróć skorupy bakłażana pokrojone z boku i wypełnij farszem chlebowym. Do góry kropki z pozostałą 1 łyżką masła i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 10 minut.
Rozgrzej brojlery. Broil bakłażan 4 cali od ciepła, aż rumiane, 2 protokół. Top z pietruszką i podawać.