Bakłażan Curry
Curry bakłażan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Mieszanka oleju roślinnego, jalapeño chile w tym nasion, kij cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Bakłażan Zupa, Curry Bakłażan Zupa, oraz Bakłażan Z Grilla Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić bakłażan z 1 łyżeczką soli w durszlaku ustawionym nad miską, a następnie odcedzić 30 minut. Opłukać bakłażan, a następnie odcedzić, naciskając delikatnie na bakłażan, aby wyodrębnić nadmiar płynu.
Podczas gdy bakłażan drenuje, rozgnieść czosnek, imbir i jalapeño do pasty z 1/2 łyżeczki soli za pomocą moździerza i tłuczkiem (lub mielić i zacieru z dużym ciężkim nożem i przenieść do filiżanki), następnie wymieszać z musztardą i kminku nasion i kurkumy.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie i złocisty, 8 do 10 minut.
Dodaj pastę przyprawową i laskę cynamonu, a następnie zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Dodać bakłażana i gotować, mieszając, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać w wodzie, brązowy cukier, i pozostałe 1/4 łyżeczka soli i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest miękki, ale nie rozpada się, 20 do 25 protokół. Doprawić bakłażanem z dodatkiem soli.
Wyrzucić kij cynamonu i służyć bakłażan posypane kolendry i nerkowca.