Baklava Rolowana
Rolowana Baklava może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 356 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.13 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Mieszanka miodu, migdałów, mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Baklava Rolowana, Najłatwiejsza Baklava Rolowana, oraz Baklava rolowana ze złotymi rodzynkami.
Instrukcje
Aby przygotować bułki, połącz pierwsze 3 składniki w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu 5 minut. Chłodny; wyrzucić cytrynę.
W maszynce umieścić migdały, 1 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu i gałkę muszkatołową; procesować do grubo posiekanego.
Umieść 2 arkusze filo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło); lekko szczotkuj mieszaniną oleju 1 1/2 łyżeczki. Top z 2 arkusze phyllo, i lekko pędzla z 1 1/2 mieszanki oleju łyżeczki.
Posypać około 2 1/2 łyżki mieszanki migdałów równomiernie na stosie phyllo, pozostawiając 1 1/2-calowy granicy na 1 krótkiej krawędzi. Crumble jednej trzeciej rozdrobnione phyllo nad mieszaniną migdałów; top z 2 1/2 mieszanki migdałów łyżki.
Zaczynając od krótkiej krawędzi bez obramowania, szczelnie zwinąć stos phyllo jelly-roll mody. Lekko szczotkować obramowanie i na zewnątrz rolki z mieszaniną oleju 1 1/2 łyżeczki.
Rolkę pociąć równomiernie na 10 sztuk. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałymi arkuszami phyllo, mieszaniną oleju, mieszaniną migdałów i rozdrobnioną phyllo.
Umieść wszystkie 30 rolek na patelni z galaretką lub blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.
Aby przygotować syrop, połącz cukier i pozostałe składniki w dużym rondlu. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż cukier się rozpuści; wyrzucić cytrynę i cynamon.
Starannie ułożyć upieczone bułki baklava, pokroić boki w górę, na 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej natryskiem (rolki będą pasować idealnie).
Wlać syrop na rolki; odstawić w temperaturze pokojowej na 3 godziny. Ostrożnie obrócić rolki; przykryć i odstawić 8 godzin.