Bajgle Asiago
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj bajgli Asiago. Ten przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz aktywne drożdże, żółtko jaja, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bajgle Asiago, Bajgle Asiago, oraz Bajgle z serem i solą truflową Asiago.
Instrukcje
Połączyć drożdże i 2 szklanki ciepłych (11
woda w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z cukrem, solą i 5 1/2 szklanki mąki do zwilżenia.
Rozłóż 1/2 szklanki mąki na desce i zeskrobaj na nią ciasto. Zagnieść ciasto, aż będzie bardzo gładkie i elastyczne, 10 do 15 minut; dodać więcej mąki w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu.
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce, przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż prawie się podwoi, około 40 minut.
Gdy ciasto jest prawie podniesione, doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w przykrytej 4-do 5-ćwiartkowej patelni na dużym ogniu.
W międzyczasie wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką desce, aby wydalić powietrze, a następnie podzielić na 12 równych części. Aby kształtować bajgle, zagniataj każdy kawałek w gładką kulkę. Trzymając piłkę obiema rękami, poke kciuki przez środek, aby utworzyć otwór. Z 1 kciukiem w otworze przerabiaj obwarzanek, aby był gładki i równomiernie gruby.
Ustaw bajgle na lekko mąki 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia; odstawić, pokryte folią, tylko do momentu, gdy są lekko puffy, o 10 protokół.
Ręką delikatnie wsuń bajgle do wrzącej wody, dodając 4 na raz do patelni. Dostosuj ciepło, aby utrzymać delikatne wrzenia i włączyć obwarzanki często, aż czują się jędrne, ale nadal są nieco gąbczaste, 3 do 5 minut. Ostudzić Pozostałe bajgle, aż będą gotowe do zagotowania.
Łyżką szczelinową przenieść bajgle na ręcznik; krótko odcedzić, a następnie umieścić bajgle nieco od siebie na 2 lekko naoliwione 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
W robocie kuchennym lub nożem grubo posiekaj ser.
Ubij żółtko, aby wymieszać z 1 łyżką wody i zmiksować mieszankę na bajgle. Następnie wkleić ser na obwarzanki, delikatnie naciskając, aby ser się przykleił.
Piec bajgle w piekarniku 375 aż rumiane, 30 do 35 protokół. Fajne na stojakach.
Podawać na ciepło lub chłodno.