Bagietki Francuskie
Przepis francuskie bagietki jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 50 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 1095 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę chlebową, drożdże do chleba, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 96%. Spróbuj Bagietki Francuskie, Bagietki Francuskie, oraz Francuskie Bagietki Bezglutenowe Jules' Crusty dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 szklankę wody, mąki chlebowej, cukru, soli i drożdży włożyć do patelni w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta i naciśnij Start.
Po zakończeniu cyklu umieść ciasto w wysmarowanej misce, obracając się, aby pokryć wszystkie strony. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut, lub do podwojenia luzem. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Rozwal ciasto. Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń w prostokąt o wymiarach 16x12 cali.
Przeciąć ciasto na pół, tworząc dwa prostokąty o wymiarach 8x12 cali.
Zwinąć każdą połowę ciasta szczelnie, zaczynając od strony 12 cali, wybijając wszelkie pęcherzyki powietrza.
Toczyć delikatnie tam iz powrotem do stożka końca.
Umieść 3 cale od siebie na nasmarowanym arkuszu ciastek. Wykonaj głębokie ukośne ukośniki na bochenkach co 2 cale lub wykonaj jeden ukośnik wzdłuż każdego bochenka. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 30 do 40 minut, lub do podwojenia luzem.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Żółtko wymieszać z 1 łyżką wody; umyć wierzch bochenków.
Piec przez 20 do 25 minut w nagrzanym piekarniku lub na złoty kolor.