Baby Bok Choy z Sherry i Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Baby Bok Choy z Sherry i Prosciutto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 44 grosze za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 34 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, bulion z kurczaka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Baby Bok Choy z Sherry i Prosciutto, Duszony Bok Choy Z Sherry I Prosciutto, oraz Shanghai Bok Choy / Baby Bok Choy (Posiłki 2 w 1) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Włożyć olej i czosnek do dużej, ciężkiej patelni z pokrywką.
Podgrzać na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż czosnek zacznie skwierczeć, o 1 minutę.
Dodaj dziecko bok choy połówki. Użyj szczypiec, aby obrócić kawałki w oleju. Doprawić solą. Gdy liście bok choy zaczną więdnąć, dodaj sherry, obracając kawałki ponownie.
Dodaj bulion z kurczaka, sos sojowy i cukier. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wierzchołki bok choy zwiędną, a łodygi są kruche-delikatne, około 5 minut.
Za pomocą szczypiec przenieś bok choy na talerz, pozostawiając płyn do gotowania na patelni.
Zawiesinę skrobi kukurydzianej ubić do płynu do gotowania. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zgęstnieje, o 30 sekund.
Dodaj bok choy z powrotem do patelni.
Dodać prosciutto i wrzucić szybko płaszcz bok choy z bulionem i wymieszać z prosciutto. Doprawić do smaku solą.