Babeczki Cytrusowo-Czekoladowe
Citrus Chocolate Cupcakes to amerykański przepis na 12 porcji. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 2 g białka i 6 g tłuszczu. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i kup wodę, cukier, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14%. Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Wypróbuj babeczki cytrusowe z polewą z białej czekolady, babeczki koszerne na paschę. Babeczki czekoladowe: bezmączne babeczki czekoladowe z polewą czekoladowo-serową i babeczki cytrusowe z jeżynami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, wodę, olej, ocet i wanilię. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo ubijaj w mieszaninie soku pomarańczowego, aż się wymiesza. Wymieszaj kawałki czekolady.
Posmaruj foremki na muffinki sprayem kuchennym lub użyj papierowych papilotek; wypełnić do połowy ciastem.
Piec w temperaturze 375°C przez 13-16 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie czysta. Studzimy przez 5 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły. Tuż przed podaniem posypać cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku babeczek czekoladowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "