Babciny sos z indyka
Babciny Sos Indyczy to sos na 16 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 94 kalorie, 13 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 497 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką szalotkę, pieczony sos z indyka, przyprawę do drobiu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Najlepszy sos do indyka do przygotowania według Sary Moulton i wskazówki dotyczące rzeźbienia indyka, Indyk z farszem babci i Prosty pieczony indyk z bogatym sosem z indyka.
Instrukcje
Wlać krople do miarki na 2 szklanki. Odtłuszczony tłuszcz, zachowując 1/4 szklanki.
Do odcieku dodać tyle bulionu, aby odmierzyć 2 szklanki.
W małym rondlu podsmaż szalotkę na zarezerwowanym tłuszczu. Wymieszaj mąkę, sól, proszek cebulowy, przyprawę do drobiu i pieprz, aż się wymieszają; smaż i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż się zrumieni (nie przypalaj). Stopniowo dodawaj bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.