Baba

Baba
Mud Pie zajmuje około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 783 kalorie , 13 g białka i 48 g tłuszczu . Za 1,57 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Niewielu osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, lodów czekoladowych, czekolady i ekstraktu waniliowego. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pumpkin Chiffon Pie z podwójnym czekoladowym spodem , Impossible" Coconut Pie i 4 Ingredient Chicken Pot Pie .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj okruchy wafli i masło. Przyciśnij do dna i boków nieposmarowanej głębokiej formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
( 55 Wafli)( 55 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut. Ostudzić na kratce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W dużej misce ubij lody czekoladowe i lody kawowe. Nałóż łyżką na spód. Przykryj i zamroź na 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
Opakowania Batonów Czekoladowo-karmelowych (łącznie 20 Sztuk)Opakowania Batonów Czekoladowo-karmelowych (łącznie 20 Sztuk)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Do sosu czekoladowego w małym rondelku rozpuść masło i czekoladę na małym ogniu; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj cukier, sól i odparowane mleko. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
6 Uncji Wiórków Kokosowych6 Uncji Wiórków Kokosowych
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
6
Wyjmij ciasto z zamrażarki 15 minut przed podaniem. W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawaj cukier; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wlej trzy paski sosu czekoladowego do rękawa cukierniczego; ostrożnie dodaj bitą śmietanę. Wyciśnij na każdy kawałek ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
8
Podawać z resztą sosu czekoladowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn