Baba
Mud Pie zajmuje około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 783 kalorie , 13 g białka i 48 g tłuszczu . Za 1,57 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Niewielu osobom ten deser naprawdę przypadł do gustu. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, lodów czekoladowych, czekolady i ekstraktu waniliowego. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pumpkin Chiffon Pie z podwójnym czekoladowym spodem , Impossible" Coconut Pie i 4 Ingredient Chicken Pot Pie .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj okruchy wafli i masło. Przyciśnij do dna i boków nieposmarowanej głębokiej formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut. Ostudzić na kratce.
W dużej misce ubij lody czekoladowe i lody kawowe. Nałóż łyżką na spód. Przykryj i zamroź na 8 godzin lub na noc.
Do sosu czekoladowego w małym rondelku rozpuść masło i czekoladę na małym ogniu; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj cukier, sól i odparowane mleko. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią. Odstawić.
Wyjmij ciasto z zamrażarki 15 minut przed podaniem. W małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawaj cukier; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Wlej trzy paski sosu czekoladowego do rękawa cukierniczego; ostrożnie dodaj bitą śmietanę. Wyciśnij na każdy kawałek ciasta.
Podawać z resztą sosu czekoladowego.