Azjatyckie ukąszenia tuńczyka z sosem do maczania Dijon
Azjatyckie ukąszenia tuńczyka z sosem Dijon może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 2G tłuszczu i w sumie 35 kalorii. Za 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Przynosi ci smak domu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sos sojowy, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Cygara z indyka z sosem żurawinowo-Dijon, Cygara z indyka z sosem żurawinowo-Dijon, oraz Smokie okłady z miodem Dijon sos do maczania są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pierwsze pięć składników; odstawić. Spritz tuńczyk z sprayem do gotowania.
Posyp sezamem, solą i pieprzem. Na dużej patelni nieprzywierającej brązowy tuńczyk ze wszystkich stron partiami, aż średnio wysmażony lub lekko różowy pośrodku; wyjmij z patelni.
Na każdym z 30 drewnianych szaszłyków z przystawkami nawlecz jedną kostkę tuńczyka. Ułóż na półmisku do serwowania.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Tuńczyk naprawdę dobrze komponuje się z winem Pinot Noir, Merlot i różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.