Azjatycki marynowany kurczak z kukurydzą i bazylią
Azjatycki marynowany kurczak z kukurydzą i bazylią Faux-Fried Rice może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 43g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz czosnek, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyjski przyprawiony sztucznie smażony ryż, czyli "Khichdi", Kurczak azjatycki i smażony ryż, oraz Thai Spicy Basil Chicken Fried Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, umieść pierwsze 4 składniki w dużej plastikowej torbie.
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce przez 2 godziny, obracając po 1 godzinie.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Dodaj kurczaka na patelni, mięsiste strony w dół; smażyć 3 protokół. Turn chicken over; miejsce patelnia w piekarniku.
Piec w 375 przez 10 minut lub do kurczak jest gotowy.
Odstawić kurczaka 5 minut.
Aby przygotować ryż, gotuj ryż przez 15 minut we wrzącej wodzie; odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię lub wok na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj 2 łyżki cebuli na patelnię; smażyć przez 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj ryż, kukurydza, i 1 łyżka sosu sojowego; smażyć przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bazylią. Ryż podziel równomiernie na 4 talerze, a każdą porcję uzupełnij po 2 udka z kurczaka. Skórkę z limonki zetrzeć na kurczaku.
Limonkę pokroić w kliny i podawać z kurczakiem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.