Azjatycka Sałatka makaronowa z wołowiną, brokułami i kiełkami fasoli

Azjatycka Sałatka makaronowa z wołowiną, brokułami i kiełkami fasoli
Azjatycka Sałatka makaronowa z wołowiną, brokułami i kiełkami fasoli to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz rzadkie Delikatesy pieczeń wołowa, mielony imbir, prażone orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Sałatka z makaronem z trzech fasoli i brokułów, Pikantna Azjatycka zupa krewetkowa z grzybami, marchewką i kiełkami fasoli, oraz Azjatycka wołowina i brokuły dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj czosnek, sos sojowy, ocet, cukier, olej sezamowy, imbir i płatki pieprzu w 2-filiżance miarki Pyrex.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PieprzPieprz
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
2
Ubić majonezem, aż będzie gładki, następnie powoli, równomiernie, ubić olej, aby uzyskać emulgowany dressing; przechowywać schłodzony, aż będzie gotowy do wrzucenia z sałatką. Przechowywać w czystym słoiku z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przynieś 1 galon wody i 2 łyżki soli, aby zagotować w dużym czajniku do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
4
Dodaj makaron i, używając czasu opakowania jako wskazówki, gotuj, często mieszając i dodając brokuły przez ostatnią minutę, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
MakaronyMakarony
5
Dokładnie odcedzić (nie spłukiwać) i wrzucić na duży, lipowany arkusz ciastek. Odstawić podczas przygotowywania pozostałych składników sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Umieścić wszystkie składniki sałatki (z wyjątkiem sosu sojowo-imbirowego) w dużej misce lub przenieść do worka na suwak wielkości galonów. (Można przykryć i schłodzić kilka godzin w tym momencie). Kiedy gotowy do podania, dodać dressing; wrzucić do herbu i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3 krople sosu sojowego3 krople sosu sojowego227Orzechy dowolne (posiekane)b cukierb cukier31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i grubo Startamarchew obrana i grubo Starta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona11 funt cukinii,imbir mielonyimbir mielony2(zima)1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki454Orzechy dowolne (posiekane)makaron pennemakaron penne1( bakłażany)czerwona papryka, pokrojona w paski wielkości kęsaczerwona papryka, pokrojona w paski wielkości kęsa1(może być lub przeglądać)gorące płatki czerwonej paprykigorące płatki czerwonej papryki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy454Orzechy dowolne (posiekane)rzadkie Delikatesy pieczeń wołowa, plastry 1/8 cala grubości i pokroić w paski wielkości kęsarzadkie Delikatesy pieczeń wołowa, plastry 1/8 cala grubości i pokroić w paski wielkości kęsa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane prażone (lub prażone w miodzie) orzeszki ziemneposiekane prażone (lub prażone w miodzie) orzeszki ziemne2(zima)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona6(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn