Avgolemono
Need a dairy free side dish? Avgolemono może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 96 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, jajka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Aginares Avgolemono (karczochy w Avgolemono), Avgolemono, oraz Soupan Avgolemono dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić bulion do wrzenia.
Dodać orzo, ryż, lub pastina i gotować do miękkości, ale nadal al dente, o 7 protokół (20, jeśli za pomocą ryżu). Doprawić solą i pieprzem i zmniejszyć ogień do minimum; gotować na wolnym ogniu.
W międzyczasie, w średniej misce, ubij razem jajka i sok z cytryny, aż będą gładkie.
Kadzi około 1 szklanki gorącego bulionu do mieszaniny jajko-cytryna, następnie ubijamy do połączenia.
Dodać mieszaninę z powrotem do gotującego się rondla. Mieszać tylko do zupy staje się nieprzezroczyste i zgęstnieje jak jajka gotować, 1 do 2 protokół.
Dodać więcej soli i pieprzu, w razie potrzeby, i służyć.
Dla Twojego malucha wiszącego na fartuchu, zgarnij trochę niegotowanego orzo do pokrywanego pojemnika na naczynia: Instant maraca!