Assam Pedas Pomfret
Assam Pedas Pomfret jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz czosnek, okras, chilli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kerala Style Pomfret Fry, Assam Fish Curry, oraz Assam Fish Curry.
Instrukcje
Posmaruj pastę przyprawową moździerzem i tłucz lub zmiel je w robocie kuchennym. Odstawić.
Miąższ tamaryndowca moczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut. Wyciśnij miąższ tamaryndowca stale, aby wydobyć smak do wody.
Odcedzić miąższ i zapisać sok z tamaryndowca.
Rozgrzać olej i smażyć pastę przyprawową przez 2 minuty lub do pachnącego.
Dodać sok z tamaryndowca, ryby curry i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pomidorowe kliny i okras i doprowadzić do wrzenia.
Dodać rybę, sól i cukier palmowy/cukier.
Dusić na małym ogniu przez 5 minut lub do momentu ugotowania ryby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.