Assam Pedas Pomfret

Assam Pedas Pomfret
Assam Pedas Pomfret jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz czosnek, okras, chilli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kerala Style Pomfret Fry, Assam Fish Curry, oraz Assam Fish Curry.

Instrukcje

1
Posmaruj pastę przyprawową moździerzem i tłucz lub zmiel je w robocie kuchennym. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Miąższ tamaryndowca moczyć w ciepłej wodzie przez 15 minut. Wyciśnij miąższ tamaryndowca stale, aby wydobyć smak do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
3
Odcedzić miąższ i zapisać sok z tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
4
Rozgrzać olej i smażyć pastę przyprawową przez 2 minuty lub do pachnącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Dodać sok z tamaryndowca, ryby curry i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Dodaj pomidorowe kliny i okras i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
7
Dodać rybę, sól i cukier palmowy/cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PalmowyCukier Palmowy
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Dusić na małym ogniu przez 5 minut lub do momentu ugotowania ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn