Asian Spice wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem

Asian Spice wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem
Jeśli masz około 7 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Azjatyckie przyprawy wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem mogą być spektakularne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Za 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 19g tłuszczu i w sumie 828 kalorii. Ten przepis służy 4. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. 473 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka keczupu, musztardy, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to drogie przepis dla fanów azjatyckiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 94%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy to Asian Spice wcierane żeberka z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem, Asian Spice przetarł żeberka z glazurą Śliwkowo-imbirową, oraz Spice przetarł Grillowany Amerykański Żubr krótkie żeberka z pomarańczowym miodem Chipotle BBQ Sauce.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej olej na średnim ogniu w średnim rondlu z grubym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj czosnek, imbir i cebulę i gotuj do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj kawałki ananasa i habanero i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki AnanasaKawałki Ananasa
4
Dodaj sok ananasowy i gotuj, aż lekko się karmelizuje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
5
Dodaj hoisin, ketchup, brązowy cukier, proszek ancho, musztardę, miód, sos sojowy, anyż i cynamon i gotuj, aż zgęstnieje, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Przenieś miksturę do blendera i zmiksuj, aż będzie gładka. Dopraw solą i pieprzem .
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać do miski i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Na żeberka: w misce wymieszaj paprykę, suchą musztardę, mielony imbir, anyż, ziele angielskie, sól, pieprz i płatki tajskiego chile. Przetrzyj żeberka górną stroną, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Rozgrzej grill na węgiel drzewny z około 80 brykietami z 1 strony lub w ceramicznej kuchence na węgiel drzewny w stylu kamado ze zdjętą płytą ceramiczną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Wyjmij żeberka z lodówki na 1 godzinę przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
11
Połącz 4 szklanki wody, sos sojowy, imbir i czosnek i podziel między dwie ciężkie jednorazowe Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12
Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny: Umieść jedną jednorazową patelnię z parującym płynem na dolnym ruszcie grilla po przeciwnej stronie węgli.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Załóż górny ruszt i dobrze podgrzej.
14
Połóż żeberka na grillu, górną stroną do dołu, bezpośrednio nad rozżarzonymi węglami i gotuj na złoty kolor i utworzy się skórka, około 10 minut. Przesuń żeberka na drugą stronę grilla, nad płynem i umieść obok nich drugą jednorazową patelnię z parującym płynem na węglach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Załóż pokrywkę grilla i otwórz otwory wentylacyjne na górze do połowy. Gotuj, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
16
W razie potrzeby dodaj wodę, aby zapobiec przypaleniu, i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
Zdejmij płytkę ceramiczną i podgrzej ruszt grillowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połóż żeberka na grillu, górną stroną do dołu, bezpośrednio nad rozżarzonymi węglami i gotuj na złoty kolor i utworzy się skórka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Usuń żebra i stojak i włóż do płytki ceramicznej. Umieść jedną jednorazową patelnię z parującym płynem na talerzu, a następnie włóż ruszt i żeberka do grilla. Przykryj i gotuj, aż żeberka będą miękkie i soczyste, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
W razie potrzeby dodaj wodę, aby zapobiec przypaleniu, i węgle, aby utrzymać temperaturę wewnętrzną między 225 A 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Jeśli używasz węgla drzewnego, Zakończ żeberka, przesuwając je z powrotem po rozżarzonych węglach i obracając i fastrygując sosem przez 15 do 20 minut. Jeśli używasz ceramicznej kuchenki na węgiel drzewny, pozostaw talerz i obficie posmaruj sosem przez 15 do 20 minut przed wyjęciem z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Połącz nasiona sezamu i posyp wierzchołki żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
Rozetnij żeberka i połóż na półmisku. Rozsyp zieloną cebulę na wierzchu i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1porcja startego parmezanusezam czarnysezam czarny2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciemnobrązowy cukier (w zależności od słodyczy ananasa)ciemnobrązowy cukier (w zależności od słodyczy ananasa)2Spód: okruszki z herbatników grahamczubate łyżki musztardy Dijonczubate łyżki musztardy Dijon2Spód: okruszki z herbatników grahammusztarda suchamusztarda sucha1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrany i grubo posiekany świeży imbirobrany i grubo posiekany świeży imbir3caleświeży imbir, obrany i posiekanyświeży imbir, obrany i posiekany4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1porcja startego parmezanuimbir mielonyimbir mielony2warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1habanero, posiekanehabanero, posiekane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1łyżka czerwony ocet winnyCebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweHiszpańska paprykaHiszpańska papryka7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże dojrzałe kawałki ananasaświeże dojrzałe kawałki ananasa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok ananasowyświeży sok ananasowy24(mequite, hikora lub olcha)regały St. Louis style żeberka wieprzowe każdy), membrany usunięteregały St. Louis style żeberka wieprzowe każdy), membrany usunięte4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1bunchszalotki, posiekaneszalotki, posiekane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1porcja startego parmezanuanyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony2warzywo (np. szpinak)anyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoPłatki Thai chilePłatki Thai chile1porcja startego parmezanunasiona sezamu białegonasiona sezamu białego

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling
Kruger-Rumpf Munsterer Rheinberg Kabinett Riesling
Rheinberg jest najbardziej stromym z trzech miejsc GG, na zwietrzałym kwarcycie i zakurzonej glinie. Słodkie jabłka i żółte owoce są tutaj najważniejsze, chociaż mineralne nuty terroir dają mocne podstawy. To wina o prawdziwym uroku, a nie tylko zwycięskie sposoby.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn