Arepas Truskawkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawkowych Arepas. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz nasiona anyżu, truskawki, ostudzoną bitą polewę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Arepas con Salmon y Aguacate (Arepas z łososiem i awokado) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wodę i sól w dużej misce. Stopniowo mieszaj z mąką kukurydzianą aż do wymieszania.
Dodać serek śmietankowy, brązowy cukier i nasiona anyżu; dobrze wymieszać.
Podzielić ciasto na 6 równych kawałków; kształt każdy w piłkę. Spłaszczyć każdy na 5-calowy patty, zaokrąglając krawędź, lekko zwilżając wodą, jeśli to konieczne.
Ruszt grzewczy do średnio-wysokich temperatur.
Dodać paszteciki (arepas); gotować od 10 do 12 min. z każdej strony lub aż do złotego koloru po obu stronach.
Arepy pokroić poziomo na pół; napełnić truskawkami i ostudzić batem.