Arbuzowa Granita z Piernikowymi truskawkami
Arbuzowa Granita z Pierniczonymi truskawkami to bezglutenowe i wegańskie deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Przepis ten zachwycił 245 osób. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, cukier, arbuz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arbuzowa Granita Z Piernikowymi Truskawkami, Gingered Cranberry Granita, oraz Piernikowa Skórka Arbuza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Puree melon, 1/4 szklanki cukru, 1 łyżka soku i szczypta soli w blenderze; wlać do 8-calowej kwadratowej patelni. Zamrozić 1 godzinę; trzepaczka. Zamrażać do uzyskania stałej masy, 3 godziny. Widelcem zeskrobać na lodowate płatki. Przykryj; trzymaj zamrożone.
Wymieszać 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki lemonjuice i imbiru na patelni na małym ogniu do rozpuszczenia; ostudzić.
Layerberries z syropem i granita w szklankach.
W porcji: 166 kalorii, 0 g tłuszczu, 3 g błonnika