Apple Phyllo Strudel
Strudel jabłkowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kremu cynamonowego, gałązek mięty, jabłek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Apple Phyllo Strudel, Apple-phyllo Strudel, oraz Strudel gruszkowy w Phyllo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Połącz jabłka, suszoną żurawinę, brązowy cukier i cynamon w rondlu i gotuj przez około 10 minut lub do miękkości.
Odstawić na 10 minut do ostygnięcia.
Warstwę 2 arkuszy filo na powierzchni roboczej i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania; posypać okruchami ciastek. Powtórz warstwy 2 razy z pozostałymi arkuszami.
Rozłóż mieszankę jabłkową na filo.
Zwiń filo od strony 12 cali, aby zamknąć nadzienie.
Umieść rolkę na blasze natryskiwanej nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Piec przez 25 minut. Ostudzić przez 10 minut przed krojeniem do podania. Ułóż na talerzach.
Podawać z jogurtem waniliowym lub mrożonym jogurtem waniliowym. Można również podawać z kremem cynamonowym.
* Amaretti to włoskie migdałowe ciasteczka, które według szefa kuchni Pernetti mają wyjątkowo niską zawartość tłuszczu. Niezależnie od tego, czy używasz krakersów amaretti, czy graham, okruchy ciastek dodają smaku, a także utrzymują kieszenie powietrza między warstwami ciasta filo, utrzymując je lekkie i chrupiące.•Aby uzyskać ładną prezentację, pokrój strudel na skosie, skrop talerze kremem cynamonowym, posyp plastry cukrem pudrem i cynamonem, udekoruj gałązkami mięty.
Wydrukowano za zgodą Cal-a-Vie Living: Gourmet Spa Cuisine, © marzec 2007