Anyżowe Ciasteczka Sezamowe

Anyżowe Ciasteczka Sezamowe
Anyżowe ciasteczka sezamowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Mieszanka nasion anyżu, nasion sezamu, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Anyż Sezamowy Topi, Chleb Sezamowo-Anyżowy, oraz Anyżowe Ciasteczka.

Instrukcje

1
Namoczyć nasiona anyżu we wrzącej gorącej wodzie, aż większość wody zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnyżAnyż
WodaWoda
2
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladego i puszystego, około 2 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w przystawkę do łopatek)lub 4 minuty z ręcznym. Ubić 1 jajko i nasiona anyżu z pozostałym płynem do namoczenia, aż do połączenia. Zmniejszyć prędkość do niskiej, a następnie wymieszać w mieszaninie mąki, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnyżAnyż
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Podziel ciasto na 4 kulki i spłaszczyć każdą Na 4-calowy dysk. Dyski Chill, owinięte w folię, do twardego, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Gdy piekarnik nagrzewa się, rozwałkować 1 kawałek ciasta (zachować pozostałe ciasto schłodzone) na dobrze mąki powierzchni z dobrze mąki wałka do 7-calowy Okrągły (nieco mniej niż 1/4 cala grubości; jeśli ciasto staje się zbyt miękkie, aby rozwałkować, schłodzić na blasze do jędrności).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PiekarnikPiekarnik
7
Wyciąć jak najwięcej ciastek z ciasta z noża i przenieść do 2 ungreased duże blachy do pieczenia, układając ciasteczka o 1 cal od siebie. Pozostałe jajka ubić w małej misce z 1 łyżką wody, aby umyć jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Każde ciastko posmarować lekko umyciem jajecznym, a następnie posypać odrobiną sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Pliki CookiePliki Cookie
JajkoJajko
9
Upiec ciasteczka, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż dno będzie złote, 10 do 12 minut, a następnie przenieść metalową szpatułką do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
10
Zebrać resztki i schłodzić, aż będzie na tyle jędrne, aby przełożyć. Zrób więcej ciastek z pozostałym ciastem, skrawkami (przeroluj tylko raz) i sezamem, a następnie upiecz na schłodzonych arkuszach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Brundlmayer Steinmassl Riesling z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Chłodny początek z zapachami lasu sosnowego, jałowca i czerwonej brzoskwini wyskakujących ze szkła. Obfite i solidne; bardzo żywe z dobrym średnim ciałem, chrupiącą świeżością i obfitym ekstraktem; chisseled z żywą kwasowością, która wkrótce całkowicie się zintegruje. Piękny chwyt.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn