Anyżowe Ciasteczka Sezamowe
Anyżowe ciasteczka sezamowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 84 kalorie. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Mieszanka nasion anyżu, nasion sezamu, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Anyż Sezamowy Topi, Chleb Sezamowo-Anyżowy, oraz Anyżowe Ciasteczka.
Instrukcje
Namoczyć nasiona anyżu we wrzącej gorącej wodzie, aż większość wody zostanie wchłonięta, około 15 minut.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w misce.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladego i puszystego, około 2 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w przystawkę do łopatek)lub 4 minuty z ręcznym. Ubić 1 jajko i nasiona anyżu z pozostałym płynem do namoczenia, aż do połączenia. Zmniejszyć prędkość do niskiej, a następnie wymieszać w mieszaninie mąki, aż tylko połączone.
Podziel ciasto na 4 kulki i spłaszczyć każdą Na 4-calowy dysk. Dyski Chill, owinięte w folię, do twardego, około 3 godzin.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Gdy piekarnik nagrzewa się, rozwałkować 1 kawałek ciasta (zachować pozostałe ciasto schłodzone) na dobrze mąki powierzchni z dobrze mąki wałka do 7-calowy Okrągły (nieco mniej niż 1/4 cala grubości; jeśli ciasto staje się zbyt miękkie, aby rozwałkować, schłodzić na blasze do jędrności).
Wyciąć jak najwięcej ciastek z ciasta z noża i przenieść do 2 ungreased duże blachy do pieczenia, układając ciasteczka o 1 cal od siebie. Pozostałe jajka ubić w małej misce z 1 łyżką wody, aby umyć jajko.
Każde ciastko posmarować lekko umyciem jajecznym, a następnie posypać odrobiną sezamu.
Upiec ciasteczka, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż dno będzie złote, 10 do 12 minut, a następnie przenieść metalową szpatułką do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Zebrać resztki i schłodzić, aż będzie na tyle jędrne, aby przełożyć. Zrób więcej ciastek z pozostałym ciastem, skrawkami (przeroluj tylko raz) i sezamem, a następnie upiecz na schłodzonych arkuszach.
Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.