Anyż wieprzowy z figami i jabłkami
Anyż wieprzowy z figami i jabłkami to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać steki schabowe, sól i pieprz, grube jabłko tarta, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kardamon pieczeń wieprzowa z jabłkami i figami, Miodowy Dip jogurtowy z figami i Anyżowymi chrupkami pszennymi, oraz Golonki Jagnięce Duszone Z Figami, Anyżem Gwiaździstym I Krwawą Pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać anyżkiem z obu stron kotletów schabowych i doprawić solą i pieprzem. W dużej niereaktywnej patelni podgrzać oliwę z oliwek, aż prawie do palenia.
Dodać steki wieprzowe i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż dobrze rumiane, o 3 protokół na stronę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować wieprzowinę, aż firmy i ledwo różowy wewnątrz, o 4 minut dłużej.
Przełożyć mięso na talerz.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać plasterki jabłka i gotować, obracając, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać 2 łyżki soku pomarańczowego i gotować, aż plasterki jabłka są po prostu miękkie, o 1 minutę.
Dodaj figi i pozostałe 6 łyżki soku pomarańczowego, zwiększyć ogień do umiarkowanie wysokiej i gotować na wolnym ogniu do mieszania smaków, 1 do 2 protokół.
SOS doprawić octem, solą i pieprzem. Zawirować w pozostałej 1 łyżce masła. Zwrócić wieprzowinę i wszelkie soki; podgrzać krótko.
Podawać z: ryżem, dzikim ryżem lub jęczmieniem.