Angielski Trifle
Angielski drobiazg może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 282g tłuszczu, oraz w sumie 5454 kalorii. Na 20,84 zł / porcja, ten przepis okładki 77% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 15 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jagody, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest znakomite. Spróbuj Angielski Trifle, Angielski Trifle To Die For, oraz Angielski Trifle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 8x8 cala ciasto patelni.
W dużej misce, śmietana razem margaryna i 1/2 szklanki cukru. Ubić w jajkach, jeden po drugim.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć. Składamy suche składniki na maślaną mieszankę.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec 25 minut, lub aż ciasto sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięte w centrum. Schłodzić na patelni przez pięć minut, a następnie wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Pokroić w wąskie kawałki około 1 1/2 cala na 4 cale. Odstawić.
W dużej misce ubij śmietanę mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Ubić w 1/4 szklanki cukru i wanilii i nadal ubijać, aż utworzą się sztywne szczyty. Odstawić.
Przygotuj budyń waniliowy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstawić.
Posmaruj każdy kawałek ciasta dżemem malinowym. Użyj połowy kawałków ciasta, aby ułożyć dno miski drobiazgowej lub innego szklanego naczynia do serwowania.
Połowę sherry posypać tortem.
Połowę brzoskwiń, truskawek i jagód ułóż na wierzchu. Przykryć połowę budyniu i jedną trzecią bitej śmietany. Powtórz warstwy z pozostałym ciastem, sherry, owocami i budyniem. Wierzch z pozostałą bitą śmietaną. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut przed podaniem.