Ananas Satay z karmelem kokosowym
Jeśli 1,14 zł za porcję spada w budżecie, ananas Satay z karmelem kokosowym może być niesamowity bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 428 kalorii, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka kokosowego, kokosowego, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Babeczki Ananasowo-Kokosowe Karmelowe, Ciasto Ananasowe Karmelowo-Kokosowe, oraz Kokosowy krem karmelowy z ananasem Concassé.
Instrukcje
Szaszłyki namoczyć w wodzie 30 minut. Tymczasem przyciąć końce z ananasa, a następnie postawić go w pozycji pionowej i odciąć skórkę. Ćwierć ananasa wzdłuż i wyciąć rdzeń. Zarezerwuj połowę ananasa do innego użytku.
Każdą pozostałą ćwiartkę pokroić na 4 podłużne plasterki, a następnie przeciąć każdy plasterek na pół w poprzek, aby uzyskać 16 cienkich klinów. Szaszłyki wzdłuż.
W małym rondlu połącz cukier z 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, wirując, aby rozpuścić cukier; gotować, wirując od czasu do czasu (nie mieszać), tylko do złotego i miodowego.
Wyjąć z ognia i powoli ubijać w mleku kokosowym (mieszanka będzie się wściekle bąbelkować).
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550). Używając pędzla do ciasta, ułóż kawałki ananasa sosem karmelowym. Grilluj tylko do momentu pojawienia się znaków, a następnie obróć się, aby zaznaczyć drugą stronę, łącznie 4 do 5 minut. Szaszłyki wyłożyć na talerz, posypać prażonym kokosem i podawać z pozostałym sosem karmelowym do dunkingu.