Aloo Gobi (ziemniaki i kalafior)
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Aloo Gobi (ziemniaki i kalafior) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, mieloną kolendrę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Aloo Gobi (ziemniaki z kalafiorem), Aloo Gobi-kalafior i ziemniaki, oraz Mój Aloo Gobi-Curry kalafior i ziemniaki.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni (nie nonstick) na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać ziemniaki i doprawić solą. Gotować, od czasu do czasu podrzucając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni z płaską metalową szpatułką, aż ziemniaki zaczynają brązowieć w miejscach, o 6 protokół. Ziemniaki zeskrobać do średniej miski i odstawić.Zmniejszyć ogień do średniego, dodać pozostałą łyżkę oleju do patelni i podgrzewać, aż się połysk.
Dodać nasiona gorczycy i tosty, aż pachnące i popping, o 1 minutę.
Dodać imbir, czosnek, kminek, mierzona sól, kolendra, kurkuma, i cayenne i gotować, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać kalafior i wymieszać do herbu w przyprawach. Odstawić ziemniaki na patelnię, dodać wodę i wymieszać do połączenia. Przykryć szczelną pokrywką i gotować, aż kalafior będzie miękki, około 10 minut.
Dodać masło i mieszać, aż się stopi i pokryć warzywa. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.