Ajerkoniak Crème Brûlée
Ajerkoniak Crème Brûlée może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz żółtka jaj, cukier granulowany, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ajerkoniak Crème Brûlée, Ajerkoniak Crème Brûlée, oraz Skinny Ajerkoniak Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu na dużym ogniu; przechowywać na wolnym ogniu.
Połączyć ajerkoniak, śmietanę, mleko i gałkę muszkatołową w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. W międzyczasie ubij żółtka i 1/3 szklanki granulowanego cukru w średniej misce, aż bladożółte i gęste, około 3 minut.Stale ubijając, powoli wlewaj rozgrzaną mieszankę ajerkoniaku do żółtek stałym strumieniem. Po połączeniu, podzielić mieszaninę między 6 (4-uncji) ramekins i umieścić w 13-na-9-calowe naczynie do pieczenia.
Wlej gorącą wodę między ramekiny, aż osiągnie dwie trzecie drogi w górę boków (może nie potrzebujesz całej wody). Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową i włóż w nią kilka otworów szaszłykiem lub nożem, aby umożliwić ucieczkę pary.
Piec, aż centra kremu są tylko ustawić, o 30 do 35 protokół.
Wyjąć z piekarnika i przenieść kremy do stojaka z drutu do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 30 minut. Przykryć ramekiny folią i przechowywać w lodówce aż do całkowitego ostygnięcia, około 1 godziny.Gdy gotowy do podania, podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w górnej trzeciej.
Kładziemy kremy na blasze do pieczenia i posypujemy równomiernie około 2 łyżeczek pozostałego 1/4 szklanki cukru.
Umieść pod brojlerem, aż cukier będzie karmelizowany i złocisty, około 1 do 2 minut-uważnie obserwować, aby uniknąć spalania. (Alternatywnie można użyć palnika kuchennego.)
Podawać natychmiast.Parowanie napojów: Badia di Morrona Vin Santo, Włochy. Vin Santo, klasyczne słodkie wino z Włoch, jest wytwarzane z suszonych białych winogron na słońcu, dzięki czemu cukry są wysoce skoncentrowane. Brązowieje z wiekiem, nadając mu bogactwo i umieszczając go między białym winem a winem deserowym. To napięcie między lekkością a ciężką słodyczą sprawia, że jest to dobry odpowiednik tego palonego, świeżego i przyprawionego crème brulee.