Adobo Indyk z sosem Czerwono-chilijskim

Adobo Indyk z sosem Czerwono-chilijskim
Adobo Indyk z sosem Czerwono-Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 800 kalorii, 107g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, masło, jeśli to konieczne, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk solony piwem z Czerwonym Chile Adobo, Pieczony indyk z masą i sosem z Chile, oraz Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozciąć chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
2
Rozgrzać dużą ciężką patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles partiami, otwierając je płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż będzie bardziej giętki i lekko zmieniony w Kolorze, o 30 sekund na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Przenieść do miski i przykryć chiles wrzącą gorącą wodą, a następnie moczyć, aż zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Tymczasem, toast przyprawy na małej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić chiles, odrzucając płyn, i przecieru w blenderze z przyprawami, czosnek, zioła, ocet, woda, olej, i 2 łyżeczka soli, aż bardzo gładka, o 1 minuta. Odstawić 1/2 szklanki adobo do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
ZiołaZioła
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Posypać 2 łyżeczki soli równomiernie w zagłębieniach indyka i całej skóry, następnie wcierać Pozostałe adobo (skąpe 3/4 szklanki) w całej Turcji, w tym zagłębieniach. Złóż skórę szyi pod ciałem, następnie włóż końcówki skrzydeł pod pierś i zawiąż pałeczki razem ze sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Przelać do regału w patelni i marynować, przykryć folią i schłodzić, co najmniej 8 godzin i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Odstawić indyka, przykrytego, w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Dodaj 1 szklankę wody na patelnię i piecz indyka 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posmaruj indyka olejem i dodaj pozostałą szklankę wody, następnie poluzuj folią i obróć patelnię. Piecz (jeśli dno patelni wyschnie, dodaj 1/2 szklanki więcej wody), aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do mięsistej części każdego uda (test oba; blisko, ale nie dotykając kości) zarejestruje 77°, 1 3/4 do 2 3/4 godzin więcej (całkowity czas pieczenia: 2 3/4 do 3 3/4 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
KościKości
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Ostrożnie przechyl indyka tak, aby soki z wnętrza dużej wnęki spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć indyka na talerz i odstawić, odsłonięte, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 175 do 82°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
1
Rozgrzać patelnię na 2 palniki, następnie dodać 1 szklankę wywaru z indyka i gotować na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 2 minuty. Odcedzić soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miary 2-ćwiartkowej i odcedzić tłuszcz (lub użyć separatora tłuszczu), zachowując tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
2
Dodać wystarczającą ilość wywaru z indyka do płynu, aby doprowadzić łącznie do 5 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
3
Ubij razem mąkę, 6 łyżek zarezerwowanego tłuszczu (jeśli jest mniej, dodaj roztopione masło) i zarezerwowane 1/2 szklanki adobo w ciężkim średnim rondlu, a następnie gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, 3 minuty (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj soki z patelni i bulion w szybkim strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, a następnie dusić, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 10 do 15 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
1
Adobo można przygotować tydzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn