Ackee i Saltfish
Ackee i Saltfish może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatariański przepis służy 5 i kosztuje 3,21 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 19g białka, oraz 44g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz olej roślinny, paprykę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Ackee i Cod Stewart Loaf (Ackee-Saltfish-Codfish-Bacalao Loaf), Ackee i Saltfish, oraz Saltfish and Ackee są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zmyć całą sól z osolonej ryby dorsza w zimnej wodzie, a następnie namoczyć w następujący sposób: moczyć przez 1 godzinę w gorącej wodzie, a następnie odcedzić i zastąpić nową porcją gorącej wody na kolejną godzinę. Ryba będzie moczona przez łącznie 2 godziny.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu, a następnie dodać posiekany czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodaj gałązkę tymianku i gotuj przez 30 sekund.
Dodać cebulę, szalotki, papryka, i Scotch bonnet pieprz i gotować przez 5 protokół. W razie potrzeby wymieszać całą mieszankę.
Dodaj przygotowany dorsz na patelni i gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół, mieszając w razie potrzeby.
Dodaj ackee na patelni i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 2 protokół. Wymieszać z czarnym pieprzem i wyłączyć kuchenkę.
Ugotowany posiłek udekorować papryką.