Achiote-and-Orange Pulled Pork może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 272 kalorie, 18g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin. Mieszanka zielonej cebuli, masło, łopatki wieprzowe bez kości, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Slow-Cooker Orange-BBQ Pulled Pork Sandwiches, Slow Cooker Beer Pulled Pork & BBQ Pulled Pork Sandwiches, oraz Easy Pulled Pork Polędwica-Słodka Chili Pulled Pork.
Instrukcje
1
W nocy przed planujesz grillować, pokroić łopatkę wieprzową wzdłuż na dwie równe części (aby przyspieszyć gotowanie), usuwając nadmiar tłuszczu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
2
Połącz składniki przyprawowo-pastowe w małej misce. Dobrze masuj wieprzowinę pastą, a następnie przenieś do dużej plastikowej torebki do wielokrotnego zamykania i przechowuj w lodówce co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Cukierki Peachie-o
3
Około 45 minut przed jesteś gotowy do rozpoczęcia grillowania, wyjąć wieprzowinę z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej (to przyspieszy gotowanie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
4
Składniki mop-sauce połączyć z 1 szklanką wody w rondlu i ogrzać na małym ogniu. Odstawić 3/4 szklanki sosu, aby skropić mięso tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Włóż wióry do miski, przykryj wodą i namocz co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Przygotuj grill do grillowania (patrz "Ustaw swój Grill: grillowanie" poniżej). Gdy temperatura osiągnie 300, połóż mięso na oczyszczonym i naoliwionym ruszcie bezpośrednio nad patelnią i przykryj grill pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Patelnia
2
Staraj się utrzymywać temperaturę od 250 do 300 podczas gotowania (patrz "jak kontrolować swoje
3
Ciepła, " poniżej).
4
Po 1 godzinie zdejmij pokrywkę i za pomocą żaroodpornej szczotki zalej mięso sosem z mopa.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
5
Dodaj 10 do 15 brykietów do ognia (lub więcej, jeśli węgle znacznie się spaliły) i rozrzuć dodatkowe 1/3 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych na węglach. Sprawdź poziom wody w misce ociekowej; dodaj więcej wody w razie potrzeby. Przykryj i utrzymuj wędzenie mięsa, utrzymując temperaturę grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Patelnia
6
Powtarzaj proces (mycie mięsa, dodawanie 10 do 15 brykietów i 1/3 szklanki chipsów, sprawdzanie poziomu wody) co godzinę, obracając od czasu do czasu, aż temperatura wewnętrzna każdego kawałka wieprzowiny osiągnie 190 i mięso łatwo się strzępi, 1 1/2 godziny na Funt (łącznie od 3 do 5 godzin). Jeśli termometr odczytuje 190, ale mięso nie jest miękkie, gotować 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
7
Wyjąć mięso z grilla i owinąć podwójną warstwą folii o dużej wytrzymałości, szczelnie uszczelniając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Folia Aluminiowa
8
Pozostawić mięso na parze w temperaturze pokojowej przez około 30 minut, a następnie rozpakować, zachowując wszelkie soki, które nagromadziły się w folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Gdy mięso jest wystarczająco chłodne, aby się nim zająć, rozłóż je na duże kawałki. Wyrzucić nadmiar tłuszczu. Mięso rozdrobnić palcami lub parą widelców. Wrzucić rozdrobnione mięso z zieloną cebulą i kolendry i skropić reserved soki i reserved SOS mop do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Kolendra
SOS
Mięso
10
Podawać wieprzowinę z Chipotle Coleslaw i wybór przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Wieprzowina
1
Po podgrzaniu grilla (patrz "Ustaw swój Grill: grillowanie" poniżej), umieścić mięso na oczyszczonym i naoliwionym ruszcie do gotowania bezpośrednio nad patelnią ociekową. Postępuj zgodnie z powyższymi instrukcjami, aby grillować na węglu drzewnym, zaczynając od kroku 3 (ignoruj instrukcje dotyczące dodawania więcej węgla drzewnego i frytek, ale dodawaj wodę w razie potrzeby i szczypać i obracać mięso co godzinę). Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać równomierną temperaturę wewnątrz grilla, najlepiej 250, ale możesz osiągnąć nawet 30
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Patelnia
2
Ustaw swój grill: grillowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Na węglu: lekkie 75 do 85 brykietów w rozruszniku kominowym. Napełnij miskę ociekową (w przybliżeniu 8 na 6 cali.) po brzegi z wodą i ustawić w środku rusztu paliwowego. Gdy węgiel jest pokryty popiołem, użyj szczypiec, aby ułożyć go w pierścieniu wokół miski ociekowej. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu. Przykryj grill i użyj żaroodpornego termometru z długimi łodygami, aby pobrać temperaturę wewnętrzną przez odpowietrznik pokrywy. Zamknij otwory wentylacyjne w razie potrzeby, aby obniżyć temperaturę do 300 (nie zamykaj otworów wentylacyjnych do końca; ogień zgaśnie). Roztrzepać 2/3 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych na węglach tuż przed dodaniem mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Szczypce
Patelnia
4
Na gazie: jeśli masz trzy lub więcej palników, umieść patelnię ociekową w środku pod rusztem kuchennym, Ustaw ruszt nad nim i obróć palniki zewnętrzne na wysokie. Jeśli masz dwa palniki, umieść miskę kroplową z jednej strony i obróć przeciwległy palnik na średni-wysoki. Umieść 2 filiżanki nasączone wióry drewniane w polu palnika grill lub zawiń wióry luźno w folię, przebić w kilkunastu miejscach, i umieścić bezpośrednio na jednym z gorących palników. Po około 20 minutach wstępnego podgrzewania zmniejsz ciepło w razie potrzeby, aby doprowadzić temperaturę grilla do 30
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Folia Aluminiowa
Patelnia
5
Jak kontrolować swoje
1
Na gazie: piękno grilla gazowego jest łatwe w użyciu: "możesz obsługiwać go bardziej jak płytę grzewczą, wyłączając go, aby zmniejszyć ciepło w razie potrzeby", mówi Cheryl Jamison.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Na węglu drzewnym: gdy brykiety się palą, możesz otworzyć otwory wentylacyjne grilla, aby podnieść ciepło, lub zamknąć je, aby je obniżyć (powietrze zasila ogień). Jeśli grillujesz na dwupoziomowym ogniu, możesz w razie potrzeby przenosić jedzenie z gorętszych obszarów do chłodniejszych. W rzeczywistości często dobrym pomysłem jest utrzymywanie małego kąta rusztu paliwowego wolnego od węgli, nawet podczas bezpośredniego grillowania. Zawsze jeden stek lub burger lub kiełbasa będzie gotować szybciej niż inne, a będziesz chciał małą strefę ocieplenia, aby schować go podczas kończenia reszty partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych