Absurdalnie Łatwe Lunchbox Enchilada Zapiekanka
Absurdalnie łatwy Lunchbox Enchilada Casserole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, tortille kukurydziane, oliwki jumbo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Spróbuj Łatwe Jak Można-Zapiekanka Enchilada, Łatwa Zapiekanka Enchilada, oraz Łatwa Zapiekanka Z Kurczaka Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż kilka łyżek salsy na dnie naczynia. Następnie umieść warstwę tortilli na salsie, starając się pokryć większość dna naczynia-trochę nakładania się jest w porządku.
Tortillę posmarować połową fasoli i polać szpinakiem.
Dodaj kolejną warstwę tortilli.
Rozłóż z resztą fasoli, posyp kukurydzą i łyżką trochę salsy na kukurydzy. Wierzch z ostatnią warstwą tortille.
Tortille rozłóż dobrą warstwą salsy, a oliwki połóż na górze. (Lub przytrzymaj oliwki i dodaj je po ugotowaniu.) Pokrywamy luźno wierzch papierem woskowanym (nie używaj termosu) i wkładamy naczynie do kuchenki mikrofalowej. Gotować na dużej mocy, aż do ogrzania przez całą drogę, 2 do 3 protokół. Mikrofale różnią się, więc upewnij się, że wnętrze jest ciepłe, wkładając nóż do środka i sprawdzając próbkę. Jeśli robisz to w termosie, będzie nadal gotować po zapieczętowaniu pojemnika, więc rozgrzanie go w środku nie jest tak ważne. Jeśli serwujesz od razu, podgrzej go, aż będzie bardzo gorący, a następnie pozostaw na kilka minut do ostygnięcia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.