19. nektaryny z kremem cytrynowym
19. nektaryny z kremem cytrynowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jeśli masz pod ręką mleko, likier cytrynowy, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 39%. Podobne przepisy to 19. nektaryny z kremem cytrynowym, Nektaryny i krem kardamonowy, oraz Grillowane nektaryny z kremem Mascarpone.
Instrukcje
Nektaryny zalać brandy i moczyć przez około 30 minut.
Mleko i śmietanę wlać do grubego rondla i dodać likier waniliowy i cytrynowy.
Dodać połowę cukru do garnka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (tuż poniżej wrzenia). W małej misce ubijamy żółtka i resztę cukru i temperujemy dodając do miski niewielką ilość rozgrzanej mieszanki mlecznej, stale ubijając (tzw. łącznik). Teraz wlej łącznik (mieszankę jajeczną) do garnka na mleko, stale mieszając. Tylko go podgrzewasz. Nie gotować. Nie gotuj. Ideą łącznika jest włączenie jaj i uniknięcie ich w jajecznicę! Chcesz, aby mieszanina zaczęła się zagęszczać, aby pokryć tył łyżki.
Zdjąć z ognia i ubić skórkę z cytryny, i pozostawić do ostygnięcia, następnie usunąć wanilię i wyrzucić, i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Na patelni ułożyć pokrojone na bok nektaryny i posypać 1 łyżką cukru. Łyżka brandy wokół nektaryny, przykryć i ciepła nektaryny i brandy krótko. Następnie zdejmij pokrywę i łyżkę rozgrzanej brandy nad nektarynkami. *
Zdjąć z ognia i zapalić długim zapałką do flambe. Alternatywnie, można grillować brandy nasączone nektaryny, aż zaczną karmelizować. Pozostawić nektaryny do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Umieść 2 nektaryny na każdej porcji, a na wierzch z kremem cytrynowym i jeżyny.