1-2-3 Jambalaya
Need a bez glutenu, bez nabiału, przyjazny dla fodmap i całe 30 dań głównych? 1-2-3 Jambalaya może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 308 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę, przyprawę cajun creole, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 59% to danie jest dobre. Spróbuj One-Pot Jambalaya, Warzywa Jambalaya, oraz Jambalaya podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połączyć kiełbasę, krewetki lub kurczaka z przyprawą kreolską; wrzucić do płaszcza. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj kiełbasę, krewetki lub kurczaka, gotowanie i mieszanie, aż krewetki zmienią kolor na różowy lub kurczak nie będzie już różowy, około 3-5 minut.
W rondlu przygotować mieszankę ryżu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ponadto dodaj połowę pomidorów do przygotowania ryżu. Po 12 minutach gotowania dodaj pozostałe pomidory, sos Worcestershire, SOS ostrej papryki i pietruszkę. Kontynuuj gotowanie na niskim, przykrytym, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie delikatny.
Dodaj kiełbasę, krewetki lub kurczaka do ryżu, mieszaj, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy na Cajun. Te nisko taninowe, o niższej zawartości alkoholu wina będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że twoje usta będą palić się bardziej. Możesz spróbować Familia Torres Pazo das Bruxas Albarino. Recenzenci bardzo lubią to z 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Familia Torres Pazo das Bruxas Albarino
Delikatny blady złoty kolor. Uwodzicielski, z niezwykle delikatnymi nutami kwiatowymi (kwiat lipy) i owocowymi (cytryna) na tle przypominającym dżem z pigwy. Intensywny i aromatyczny na podniebieniu, z delikatnymi, subtelnymi owocami acidity.An doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Doskonale komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie stanowi idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.