Żeberka wołowe z grilla z sosem Melasowo-Bourbonowym
Grillowane żeberka wołowe z melasą - SOS Bourbon to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, cukier, żeberka wołowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Żeberka wołowe z grilla z sosem Melasowo-Bourbonowym, Grillowane żeberka wieprzowe z melasą i sosem Bourbon, oraz Melasa-Bourbon Polędwica Wołowa.
Instrukcje
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem żeberek w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Chłodna marynata całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Umieść żebra w dużej, wytrzymałej plastikowej torebce; dodaj marynatę. Worek uszczelniający; obróć się, aby pokryć żebra. Przechowywać w lodówce przez noc, obracając torbę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać ocet i gotować, aż mieszanina jest zredukowana do 3/4 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodaj ketchup, melasę i 1/4 szklanki wody, a następnie bourbon; wymieszaj, aby zmiksować. Przynieś sos na wolnym ogniu. Wymieszać z solą i białym pieprzem. Dusić 10 minut do mieszania smaków. Wymieszaj liście tymianku. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
4 Szklanki Mąki Pszennej
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Umieść garść rozdartej gazety w dnie komina z węglem drzewnym. Na wierzchu 30 brykietów z węgla drzewnego.
7
Usuń górny stojak do grilla z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
8
Umieść komin na Dolnym stelażu. Lekka Gazeta; niech węgiel pali się, aż popiół będzie szary, około 30 minut.
9
Otwarte dno grilla. Włącz gorący węgiel na 1 stronie dolnego stojaka. Za pomocą metalowej szpatułki przesuń węgiel drzewny, aby pokryć około 1/3 stojaka z jednej strony. Napełnij patelnię foliową do połowy wodą; umieść naprzeciwko węgla drzewnego na Dolnym stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki
10
Zwróć górny stojak na grilla. Ułóż żeberka na górnym stojaku nad wodą w patelni bochenkowej. Pokrywa grilla z pokrywą, umieszczając górny otwór wentylacyjny bezpośrednio nad żebrami. Włóż trzon termometru candy przez górny otwór wentylacyjny, z miernikiem Na zewnątrz i końcówką w pobliżu żeber (termometr nie powinien dotykać mięsa lub stojaka na grilla); pozostaw termometr na miejscu podczas gotowania. Użyj górnych i dolnych otworów wentylacyjnych, aby utrzymać temperaturę od 250 ° F do 149°, otwory otworowe szersze, aby zwiększyć ciepło, a zamykanie w celu zmniejszenia ciepła. Pozostaw inne otwory wentylacyjne zamknięte. Sprawdzaj temperaturę co 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
11
Gotować żeberka, aż mięso będzie bardzo miękkie, gdy Przekłute nożem, obracając żebra od czasu do czasu i fastrygowanie często z sosem ostatnie 10 minut gotowania, łącznie około 3 godzin. Otwórz grilla tylko wtedy, gdy jest to konieczne, aby obrócić lub podlać mięso i szybko zamknąć, aby zminimalizować utratę ciepła i dymu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
12
Po pierwszych 30 minutach gotowania, za pomocą techniki opisanej wcześniej, zapalić dodatkowe 15 brykietów z węgla drzewnego w kominie z węgla drzewnego ustawionym na niepalnej powierzchni. Jeśli temperatura gotowania spadnie poniżej 121°, użyj rękawic kuchennych, aby podnieść górny regał z żebrami i umieścić na żaroodpornej powierzchni. Za pomocą szczypiec dodaj połowę gorącego szarego węgla z komina do dolnego stojaka. Wymień górny stojak na grillu, umieszczając żebra nad wodą w patelni bochenkowej. Pokrywa z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
13
Przenieś żeberka na talerze; szczotkuj więcej sosu i podawaj, przekazując pozostały sos osobno.