Łatwy Beztłuszczowy Dal Tadka

Łatwy Beztłuszczowy Dal Tadka
Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kurkumę, cebulę, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj dal tadka, restauracja w stylu dal tadka / jak zrobić dal tadka, Nutty Coconut Fat Bombs (Gluten Free, Paleo, Keto, Whole30 + Vegan), oraz Tadka Dhal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż soczewicę, wodę i kolejne 7 składników (przez sól) do szybkowaru (patrz UWAGI poniżej dotyczące regularnego gotowania na płycie kuchennej). Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie przez 10 minut. Ostrożnie otwórz pokrywkę i sprawdź, czy soczewica jest miękka. Jeśli nie, nadal gotować bez ciśnienia, aż soczewica są w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
2
Dodaj garam masala i energicznie mieszać, aby soczewica kremowy. Powinna być średniej konsystencji, więc dodać trochę wody, jeśli jest zbyt gęsty. Trzymaj ciepło. Podczas gotowania soczewicy, podgrzać małą patelnię nieprzywierającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
SoczewicaSoczewica
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
4
Dodać płatki czerwonej papryki i gotować, aż cebula zmięknie i dotknął brązowy. Sprawdź przyprawę soczewicy i dodaj dodatkową sól i garam masala do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Garam MasalaGaram Masala
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
SoczewicaSoczewica
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Podawać na ryżu i góry każdej porcji z rumianą cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn