Wenezuelska czarna fasola
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj wenezuelską czarną fasolę. Jedna porcja zawiera 58 kalorii, 3 g białka i 0 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 10 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mielony kminek, oregano, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Wynik ten jest raczej zły. Wenezuelska zupa z czarnej fasoli i chorizo, wenezuelska arepas con queso z czarnej fasoli i południowo-zachodnia sałatka z fasoli z czarną fasolą, groszkiem czarnookim i pieprzem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku lub garnku do zupy; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Odcedź i opłucz fasolę, wylewając płyn. Wróć fasolę na patelnię; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż fasola będzie prawie miękka.
Odcedź fasolę i zachowaj 2 szklanki płynu. Włóż fasolę i zarezerwowany płyn do holenderskiego piekarnika. Wymieszaj pozostałe składniki.
Usuń połowę mieszanki fasoli i dobrze rozgnieć; wrócić na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż fasola osiągnie pożądaną konsystencję.