Kurczak w miodzie balsamicznym
Przepis Honey Balsamic Chicken można przygotować w około 20 minut . Ten przepis daje 2 porcje po 237 kalorii , 30 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 1,5 dolara za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewielu osobom to danie główne naprawdę smakowało. Mieszanka octu balsamicznego, miodu, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest solidna. Pałki z kurczaka w sosie balsamiczno-miodowym ,łosoś glazurowany balsamiczno-miodowym z cytrynowymi szparagami i grillowane śliwki z glazurą miodowo-balsamiczną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą czosnkową i pieprzem. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż kurczaka w oleju przez 4-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie klarowny.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Dodaj ocet, miód i bazylię do tej samej patelni; gotuj i mieszaj przez 1 minutę. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię; podgrzej, obracając, aby pokryć glazurą.