Dynia żołędziowa faszerowana wiśniami

Dynia żołędziowa faszerowana wiśniami
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego przystawki ? Nadziewana wiśniami dynia żołędziowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 321 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, brązowy cukier, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pieczona dynia żołędziowa faszerowana pikantnym Biryani (wegetariańska/wegańska) , Faszerowana dynia żołędziowa i Faszerowana indykiem i ryżem dynia żołędziowa .

Instrukcje

1
Przekrój dynię na pół; usuń pestki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Ułóż cukinię przekrojoną stroną do góry w dwóch naczyniach do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Wymieszaj wiśnie, brązowy cukier, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i sól; nałóż je do połówek cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Skropić sokiem z cytryny, posypać masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45–55 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn