Burgery z czarnej fasoli i sosem kokosowym curry – w tajskim stylu!

Burgery z czarnej fasoli i sosem kokosowym curry – w tajskim stylu!
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery z czarnej fasoli w sosie kokosowym i curry - w stylu tajskim! w domu. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,41 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 686 kalorii , 36 g białka i 38 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, olej canolan, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoovo . 20 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest doskonałym wynikiem. Podobne przepisy to: Tajska zupa z soczewicy i kokosowego curry , Tajska zupa z kokosowego curry i Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą .

Instrukcje

1
Zmiksuj czarną fasolę, czerwoną cebulę, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę sosu chili, pastę curry, mleko kokosowe, 1 łyżeczkę brązowego cukru, pieprz cayenne i jajko w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przełóż mieszankę do dużej miski. Wymieszaj bułkę tartą i okruchy burgera z mieszanką. Uformuj mieszankę w 6 kotletów i umieść na papierze woskowanym. Włóż do zamrażarki na maksymalnie 30 minut, aby kotlety się zetnęły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pasta CurryPasta Curry
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przygotuj patelnię grillową lub rondel z olejem w sprayu i umieść na średnim ogniu. Smaż kotlety, aż się zrumienią, 4 do 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
W międzyczasie wymieszaj masło orzechowe, 1 łyżeczkę sosu chili, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 łyżeczki soli, kurkumę, sos sojowy i olej rzepakowy w rondlu na średnio-niskim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż masło orzechowe się rozpuści. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gorące, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Ułóż kotlety na spodzie bułek do hamburgerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
5
Skropić sosem każdy kotlet; na wierzchu marchewka, ogórek, zielona cebula, mięty i kolendra. Na wierzchu pozostałe połówki bułki i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn