Burgery z czarnej fasoli i sosem kokosowym curry – w tajskim stylu!
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery z czarnej fasoli w sosie kokosowym i curry - w stylu tajskim! w domu. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,41 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 686 kalorii , 36 g białka i 38 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, olej canolan, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoovo . 20 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest doskonałym wynikiem. Podobne przepisy to: Tajska zupa z soczewicy i kokosowego curry , Tajska zupa z kokosowego curry i Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą .
Instrukcje
1
Zmiksuj czarną fasolę, czerwoną cebulę, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę sosu chili, pastę curry, mleko kokosowe, 1 łyżeczkę brązowego cukru, pieprz cayenne i jajko w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przełóż mieszankę do dużej miski. Wymieszaj bułkę tartą i okruchy burgera z mieszanką. Uformuj mieszankę w 6 kotletów i umieść na papierze woskowanym. Włóż do zamrażarki na maksymalnie 30 minut, aby kotlety się zetnęły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
Kapusta Włoska Drobno Pokrojona
Pasta Curry
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Lekko Podsmażona Cukinia
Nieprażone Pestki Dyni
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
Przygotuj patelnię grillową lub rondel z olejem w sprayu i umieść na średnim ogniu. Smaż kotlety, aż się zrumienią, 4 do 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Odtłuszczonego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
3
W międzyczasie wymieszaj masło orzechowe, 1 łyżeczkę sosu chili, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 łyżeczki soli, kurkumę, sos sojowy i olej rzepakowy w rondlu na średnio-niskim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż masło orzechowe się rozpuści. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gorące, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Uncji Gorzkiej Lub Półsłodkiej Czekolady, Grubo Posiekanej
Kapusta Włoska Drobno Pokrojona
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Kurkuma
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Lekko Podsmażona Cukinia
Nieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Ułóż kotlety na spodzie bułek do hamburgerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Hamburgerowa
5
Skropić sosem każdy kotlet; na wierzchu marchewka, ogórek, zielona cebula, mięty i kolendra. Na wierzchu pozostałe połówki bułki i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru Włoskiego
2 łyżki Stołowe Plus 1 łyżeczka Musztardy Miodowej
Lekko Podsmażona Cukinia
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym