Burgery z czarnej fasoli i sosem kokosowym curry – w tajskim stylu!

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić burgery z czarnej fasoli w sosie kokosowym i curry - w stylu tajskim! w domu. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,41 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 686 kalorii , 36 g białka i 38 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, olej canolan, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoovo . 20 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 95% , co jest doskonałym wynikiem. Podobne przepisy to: Tajska zupa z soczewicy i kokosowego curry , Tajska zupa z kokosowego curry i Burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą .
Instrukcje
Zmiksuj czarną fasolę, czerwoną cebulę, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę sosu chili, pastę curry, mleko kokosowe, 1 łyżeczkę brązowego cukru, pieprz cayenne i jajko w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przełóż mieszankę do dużej miski. Wymieszaj bułkę tartą i okruchy burgera z mieszanką. Uformuj mieszankę w 6 kotletów i umieść na papierze woskowanym. Włóż do zamrażarki na maksymalnie 30 minut, aby kotlety się zetnęły.
Przygotuj patelnię grillową lub rondel z olejem w sprayu i umieść na średnim ogniu. Smaż kotlety, aż się zrumienią, 4 do 5 minut z każdej strony.
W międzyczasie wymieszaj masło orzechowe, 1 łyżeczkę sosu chili, 1 łyżeczkę brązowego cukru, 1/2 łyżeczki soli, kurkumę, sos sojowy i olej rzepakowy w rondlu na średnio-niskim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż masło orzechowe się rozpuści. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gorące, 3 do 5 minut.
Ułóż kotlety na spodzie bułek do hamburgerów.
Skropić sosem każdy kotlet; na wierzchu marchewka, ogórek, zielona cebula, mięty i kolendra. Na wierzchu pozostałe połówki bułki i natychmiast podawać.